Terug
Pizza rossa
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 250 g bloem

- 0,5 tl zout

- 150 ml lauw water

- 0,5 tl suiker

- 6 g bakkersgist (vers te halen bij de bakker)

- 1,5 el olijfolie extra vergine

- 160 g prosciutto di San Daniele

- Scheut olijfolie

- 2 bollen buffelmozzarella

- 250 g sugo alla Toscana

- 50 g geschaafde Parmigiano Reggiano

- 1 bosje basilicum

Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, stekerset, keukenpapier

Bereiding
Pizza rossa

Zeef de bloem met het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Meng het lauwe water met de suiker en de bakkersgist tot het is opgelost. Giet het watermengsel in het kuiltje en kneed met je handen de bloem door het water. Voeg de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur in een kom die is afgedekt met een vochtige doek. Rol het deeg tot een grote lap van maximaal 5 millimeter met de deegroller. Steek kleine pizza’s uit de lap met een steker of glas. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de plakken prosciutto goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breek ze in stukken van circa 3 centimeter. Snij de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. Leg op elk een plak mozzarella. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat.


Serveren
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de pizza in circa 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de basilicum over de pizza. Verdeel de prosciutto en de geschaafde Parmigiano Reggiano over de pizza rossa.

 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 250 g bloem

- 0,5 tl zout

- 150 ml lauw water

- 0,5 tl suiker

- 6 g bakkersgist (vers te halen bij de bakker)

- 1,5 el olijfolie extra vergine

- 160 g prosciutto di San Daniele

- Scheut olijfolie

- 2 bollen buffelmozzarella

- 250 g sugo alla Toscana

- 50 g geschaafde Parmigiano Reggiano

- 1 bosje basilicum

Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, stekerset, keukenpapier

Deel