Terug
Guilt free hamburger met zoete aardappelfriet
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 2 el paprikapoeder

- 1 ei

- 5 fijngemalen beschuiten

- 500 g mager rundergehakt

- 3 grote zoete aardappels

- 200 g roquefort

- 500 ml magere yoghurt

- ½ bosje bieslook, fijngesneden

- 4 plakjes cheddar

- 2 tomaten

- 1 rode ui

- 2 augurken

- plukjes boerenkool

- 4 hamburgerbroodjes

- Ketchup

- Olijfolie

- Zout & versgemalen peper

 

Extra benodigdheden: knoflookpers, bakpapier.

Bereiding
Guilt free hamburger met zoete aardappelfriet

Pel en snij de ui fijn. Pers de knoflook met een knoflookpers. Meng de ui, knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, het ei en de beschuit door het gehakt en breng op smaak met ruim zout en versgemalen peper. Vorm 4 gelijke hamburgers van het gehakt. Maak in het midden een deukje van een halve centimeter diep en 3 centimeter breed zodat de hamburger niet bol trekt tijdens het bakken. Koel de hamburgers minstens een uur in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en dep ze goed droog. Snij ze in frieten van een kleine centimeter dikte. Schep de frietjes in een kom en breng ze op smaak met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zout en flink wat versgemalen peper. Hussel de frietjes goed om. Schep de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes in circa 30 minuten goudbruin en krokant.

 

Snij de roquefort in blokjes. Verwarm de yoghurt kort in een steelpan. Roer de roquefort door de yoghurt en laat het smelten. Breng op smaak met zout, peper en bieslook. Laat de blue cheesedip afkoelen in de koelkast.

 

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers circa 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Leg een plakje cheddar op de hamburger tijdens de laatste 2 minuten.

 

Snij de tomaten in plakjes. Pel en snij de rode ui in ringen. Snij de augurk in plakjes.

 

Halveer de hamburgerbroodjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan en rooster de snijvlakken van de hamburgerbroodjes kort in de pan.

 

Serveren

Bouw de hamburger op door te beginnen met wat ketchup, dan een plukje boerenkool, vervolgens de hamburger, weer een beetje ketchup en daarna de rode ui en augurk. Serveer bij de hamburger de zoete aardappelfrietjes met de blauwe kaasdip.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 2 el paprikapoeder

- 1 ei

- 5 fijngemalen beschuiten

- 500 g mager rundergehakt

- 3 grote zoete aardappels

- 200 g roquefort

- 500 ml magere yoghurt

- ½ bosje bieslook, fijngesneden

- 4 plakjes cheddar

- 2 tomaten

- 1 rode ui

- 2 augurken

- plukjes boerenkool

- 4 hamburgerbroodjes

- Ketchup

- Olijfolie

- Zout & versgemalen peper

 

Extra benodigdheden: knoflookpers, bakpapier.

Deel