Terug
Knapperige lamskoteletten met herfstsalade
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 4 pitabroodjes

- 2 sinaasappels

- 1 el rode wijnazijn

- 1 tl gladde mosterd

- 3 el olijfolie extra vierge

- 3 gekookte bieten

- 0,5 bosje peterselie

- 30 g geraspte grana padano

- 0,5 bosje tijm

- 12 lamskoteletten

- 4 el bloem

- 3 eieren

- 300 ml olijfolie om in te bakken

- Zout & peper

 

Extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer met mengbakje, slagersfolie, vleeshamer.

Bereiding
Knapperige lamskoteletten met herfstsalade

Haal vier pitabroodjes uit de verpakking, snij deze open en laat ze minstens een uur drogen. Rasp de schil van de sinaasappels en houd dit apart. Verwijder de witte schil en snij beide sinaasappels in partjes. Maak een vinaigrette van de azijn, mosterd, olijfolie extra vierge, zout en peper. Snij de bieten in plakjes en meng met de vinaigrette. Leg de sinaasappelpartjes om en om en dakpansgewijs met de bieten in het midden van het bord. Bestrooi met de peterselie en de sinaasappelrasp.

 

Rasp de grana padano en ris de tijm. Maal de pitabroodjes met de kaas en de tijm fijn in de keukenmachine tot een broodkruim. Leg de lamskoteletten tussen 2 stukken slagersfolie en sla ze plat met een vleeshamer. Schep de bloem op een bord. Kluts de eieren met een beetje zout en peper in een tweede bord. Schep het broodkruim in een derde bord. Haal de lamskoteletten door de bloem, dan door het ei en als laatste door het broodkruim. Verwarm ongeveer een centimeter olijfolie in de koekenpan en bak de lamskoteletten circa 3 minuten per kant goudbruin. Serveer op de bieten-sinaasappelsalade.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 4 pitabroodjes

- 2 sinaasappels

- 1 el rode wijnazijn

- 1 tl gladde mosterd

- 3 el olijfolie extra vierge

- 3 gekookte bieten

- 0,5 bosje peterselie

- 30 g geraspte grana padano

- 0,5 bosje tijm

- 12 lamskoteletten

- 4 el bloem

- 3 eieren

- 300 ml olijfolie om in te bakken

- Zout & peper

 

Extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer met mengbakje, slagersfolie, vleeshamer.

Deel