Terug
Komkommerschuitjes met zalmtartaar en avocado
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 2 rijpe avocado’s

- 2 el crème fraîche

- 2 citroenen

- 400 g zalmfilet

- 1 sjalot

- 0,5 bosje bieslook

- 0,25 bosje munt

- 1 citroen

- 2 komkommers

- 1 tl kerriepoeder

- Olijfolie extra vierge

- Een handje gemengde sla

- Zout & Peper

 

Extra benodigdheden: Dunschiller

Bereiding
Komkommerschuitjes met zalmtartaar en avocado

Verwijder de schil en pit van de avocado en hak de avocado in grove stukken. Voeg de crème fraîche toe en het sap van de citroen. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en bewaar even in de koelkast. Snij de zalm zeer fijn in kleine blokjes met een vlijmscherp mes. Pel en snipper de sjalot. Snij de bieslook en munt fijn. Meng de sjalot, de bieslook en de munt met de zalm. Breng op smaak met olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en peper. Dek af en bewaar even in de koelkast.

 

Halveer de eerste komkommer en snij deze vervolgens in de lengte door. Verwijder het vruchtvlees door met een theelepel balletjes te maken. Je hebt nu 4 komkommerschuitjes. Hou de balletjes apart. Maak van de tweede komkommer linten met een dunschiller. Breng de komkommerballetjes en de linten op smaak met het sap van de andere citroenhelft, kerrie, olijfolie en zout. Rol de linten op.

 

Verdeel de avocado over de komkommerschuitjes. Schep de zalmtartaar erop. Garneer met de komkommerballetjes en opgerolde komkommerlinten. Steek de gemengde sla mooi tussen de avocado en de zalm.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 2 rijpe avocado’s

- 2 el crème fraîche

- 2 citroenen

- 400 g zalmfilet

- 1 sjalot

- 0,5 bosje bieslook

- 0,25 bosje munt

- 1 citroen

- 2 komkommers

- 1 tl kerriepoeder

- Olijfolie extra vierge

- Een handje gemengde sla

- Zout & Peper

 

Extra benodigdheden: Dunschiller

Deel