Terug
Boerenkool met worst-quiche met zelfgemaakte piccalilly
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 90 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Korstdeeg:

- 200 g bloem

- 1 tl zout

- 100 g koude boter

- 1 ei

- 1 el water

 

Boerenkoolquiche:

- 300 g boerenkool

- 1 ui

- 50 g boter

- ½ bosje tijm

- 250 g rookworst

- 4 eieren

- 100 ml slagroom

- Zout & peper

 

Piccalilly:

- ½ komkommer

- ¼ bloemkool

- 1 flinke wortel

- ½ paprika

- 5 radijsjes

- 2 cm gember

- 50 g zilveruitjes

- 3 augurken

- 400 ml azijn

- 200 g suiker

- 3 tl kurkuma (bij de toko)

- 1 el kerriepoeder

- 1 el mosterd

- 4 el bloem

- Zout & peper

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, deegroller, quichevorm van 28 cm, plastic folie, bakpapier, pak droge rijst

Bereiding
Boerenkool met worst-quiche met zelfgemaakte piccalilly

Korstdeeg:

Zeef de bloem en het zout boven de kom van de keukenmachine. Snij de boter in stukjes en voeg toe. Maal circa 1 minuut tot een kruimelig deeg. Giet het water en het ei erbij. Als er een deegbal ontstaat is het goed, voeg anders nogmaals 1 eetlepel water toe. Haal de deegbal uit de kom en kneed nogmaals kort door. Vorm een deegbal, wikkel het deeg in plastic folie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een ronde deeglap van circa 30 centimeter. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Snij de overtollige randjes niet weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg bakpapier op het deeg en strooi de  droge rijst op het bakpapier. Bak het deeg circa 15 minuten. Verwijder de droge rijst en het bakpapier. Laat de bodem kort afkoelen en snij de deegranden weg met een scherp mes.

 

Boerenkoolquiche:

Snipper de ui en verwarm de boter en een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui circa 3 minuten en voeg de tijm toe en roerbak dan boerenkool. Blijf omscheppen (circa 8 minuten) tot de boerenkool geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snij de rookworst in plakjes en verdeel over de boerenkool. Klop de eieren los met de room, een beetje peper en zout en schenk over de vulling. Bak de quiche in circa 30 minuten gaar op 200° C.

 

Piccalilly:

Snij de groenten, de gember en het tafelzuur klein en schep deze in een pan met de azijn en de suiker. Voeg de specerijen en de mosterd toe en laat circa 30 minuten sudderen op laag vuur. Schep de bloem in een kommetje en voeg 2 eetlepels van het groentenat toe. Roer tot een papje en voeg toe aan de groenten. Kook circa 5 minuten door tot er binding ontstaat. Controleer de smaak en breng op smaak met zout en peper.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 90 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Korstdeeg:

- 200 g bloem

- 1 tl zout

- 100 g koude boter

- 1 ei

- 1 el water

 

Boerenkoolquiche:

- 300 g boerenkool

- 1 ui

- 50 g boter

- ½ bosje tijm

- 250 g rookworst

- 4 eieren

- 100 ml slagroom

- Zout & peper

 

Piccalilly:

- ½ komkommer

- ¼ bloemkool

- 1 flinke wortel

- ½ paprika

- 5 radijsjes

- 2 cm gember

- 50 g zilveruitjes

- 3 augurken

- 400 ml azijn

- 200 g suiker

- 3 tl kurkuma (bij de toko)

- 1 el kerriepoeder

- 1 el mosterd

- 4 el bloem

- Zout & peper

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, deegroller, quichevorm van 28 cm, plastic folie, bakpapier, pak droge rijst

Deel