Terug
Spiesje van mantelschelpen met mandarijn en doperwten
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

- 8 mantelschelpen

- 400 g diepvriesdoperwten

- 120 g Noord-Hollandse Gouda

- peper

- 50 g boter met camarguezout

- olijfolie extra vierge

- 1 mandarijn

- peterselie

- snufje zout

 

Extra benodigdheden: blender, bolzeef, kleine spiesje, 4 glazen, keukenpapier

Bereiding
Spiesje van mantelschelpen met mandarijn en doperwten

Laat de mantelschelpen ontdooien in de koelkast op een bord bekleed met keukenpapier. Breng een laagje water met zout aan de kook en kook de doperwten circa 3 minuten. Giet de doperwten in de blender en voeg een beetje kookvocht toe. Rasp de Noord-Hollandse Gouda kaas en voeg toe. Giet terug in de pan en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper. Zeef de doperwtensoep in een bolzeef. Verwarm een klontje boter met camarguezout in een koekenpan en bak de mantelschelpen circa 30 seconden per kant. Breng ze op smaak met peper. Prik 2 mantelschelpen per persoon op een spiesje. Verdeel de doperwtensoep over 4 glazen. Besprenkel de soep met olijfolie, de rasp van een mandarijn en een paar plukjes peterselie. Zet de spiesjes in de glazen. 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

- 8 mantelschelpen

- 400 g diepvriesdoperwten

- 120 g Noord-Hollandse Gouda

- peper

- 50 g boter met camarguezout

- olijfolie extra vierge

- 1 mandarijn

- peterselie

- snufje zout

 

Extra benodigdheden: blender, bolzeef, kleine spiesje, 4 glazen, keukenpapier

Deel