Terug
Groene spinazie crespelle met zalm en Hollandse garnalen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 teentje knoflook

- 500 g spinazie

- 50 g boter

- 150 g bloem

- 2 eieren

- 300 ml volle melk

- 200 g ricotta

- 100 g Hollandse garnalen

- ½ citroen

- ½ bosje basilicum

- 300 g zalmcarpaccio

- zout, peper

- olijfolie extra vierge

 

Extra benodigdheden: wok of hapjespan, staafmixer, garde

Bereiding
Groene spinazie crespelle met zalm en Hollandse garnalen

Pel de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak circa 5 minuten tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en verwijder het knoflookteentje. Smelt de boter in een steelpannetje.

 

Strooi de bloem in een kom en voeg de eieren toe. Giet terwijl je met een garde roert de melk en de gesmolten boter toe aan de bloem. Breng op smaak met zout. Voeg een kwart van de geroerbakte spinazie toe aan het beslag. Pureer het beslag met een staafmixer tot dit mooi egaal groen is. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en schep er een lepel beslag in. Draai de pan rond tot deze helemaal bedekt is met beslag. Bak circa 2 minuten en draai het flensje dan voorzichtig om. De flensjes hoeven niet bruin te worden. Bak tot al het beslag op is.

 

Meng de ricotta door de rest van de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Breng de Hollandse garnalen op smaak met het sap van een halve citroen, wat zout, peper en fijngesneden basilicum. Schep een beetje spinazie/ricotta mengsel op een flensje en beleg met wat zalmcarpaccio en Hollandse garnalen en rol het flensje op op. Herhaal dit met alle flensjes.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 teentje knoflook

- 500 g spinazie

- 50 g boter

- 150 g bloem

- 2 eieren

- 300 ml volle melk

- 200 g ricotta

- 100 g Hollandse garnalen

- ½ citroen

- ½ bosje basilicum

- 300 g zalmcarpaccio

- zout, peper

- olijfolie extra vierge

 

Extra benodigdheden: wok of hapjespan, staafmixer, garde

Deel