Terug
Gevulde speculaas
Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

- 250 g amandelen + 20 amandelen ter decoratie

- rasp van ½ citroen

- 250 g witte suiker

- 1 ei voor de spijs

- 800 gr bakmix Speculaas

- Bloem om te bestuiven

- 1 ei voor het bestrijken

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, plasticfolie, zeef, grote kom, oven, deegroller, bakpapier, bakplaat, kwastje

Bereiding
Gevulde speculaas

Spijs:

Ontvlies de amandelen door ze even in heet water van +/- 80 graden te weken. Meng de amandelen, citroenschilrasp en suiker in de keukenmachine. Klop het ei los en giet ongeveer de helft erbij. Meng tot een smeuïg geheel en voeg nog wat ei toe als het nog niet kneedbaar is. Pak de spijs in plasticfolie en laat minstens 2 dagen liggen in de koelkast zodat de smaken goed versmelten.

 

Speculaasdeeg:

Maak een deeg met de bakmix en voeg water toe zoals op de verpakking staat.

 

Gevulde speculaas:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het deeg en de deegroller met bloem en rol uit tot een rechthoekige plak van circa 20 cm bij 40 cm en zorg dat het circa 1 cm dik is. Halveer de plak deeg. Rol nu de amandelspijs tot een plak van 10 cm bij 20 cm en leg op een helft van het deeg. Leg de andere helft van het deeg op de amandelspijs. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk de amandelen erin en bestrijk met losgeklopt ei. Bak het speculaas in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat afkoelen en snij in vierkantjes.

Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

- 250 g amandelen + 20 amandelen ter decoratie

- rasp van ½ citroen

- 250 g witte suiker

- 1 ei voor de spijs

- 800 gr bakmix Speculaas

- Bloem om te bestuiven

- 1 ei voor het bestrijken

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, plasticfolie, zeef, grote kom, oven, deegroller, bakpapier, bakplaat, kwastje

Deel