Terug
Eendenborst met dropsaus en Chinese kool en Romana sla
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 Barbarie eendenborstfilets

- 100 g zoute drop

- 1 el appelstroop

- snufje kaneel

- 2 steranijs (halen bij de toko)

- 75 ml witte balsamico-azijn

- 1 tl honing

- scheutje extra vierge

- 50 g boter

- ¼ Chinese kool

- 1 teentje knoflook

- 1 cm gemberwortel

- 1 rode chilipeper

- scheutje zonnebloemolie

- 300 g diepvries tuinerwten

- ½ citroen

- 3 Romana sla stronkjes

- 50 g macademianoten

- zout, peper

 

Extra benodigdheden: aluminiumfolie, kernthermometer, pan waar zeef in past

Bereiding
Eendenborst met dropsaus en Chinese kool en Romana sla

Snij het vet van de eendenborstfilets kruiselings in met een scherp mes. Wrijf in met zout en peper en laat de eendenborst op kamertemperatuur komen.

 

Breng 200 ml water aan de kook. Snij de drop fijn en laat smelten in het water in circa 15 minuten. Roer af en toe goed door. Zeef de saus door een bolzeef en kook saus in tot deze iets dikker is. Meng met appelstroop, een snufje kaneel, de steranijs, de witte balsamico-azijn, de honing en de olijfolie.

 

Verhit een koekenpan en bak de eendenborst met de vetkant naar beneden op middelhoog vuur circa 8-10 minuten. Draai het vuur lager, voeg een klontje boter toe en bak de eendenborst nog 3-4 minuten aan de andere kant tot het vlees rosé is. Gebruik eventueel een kernthermometer om een kerntemperatuur van 55° C te bereiken. Leg de eendenborstfilets op een snijplank en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 

Breng water aan de kook in een pan waarin je een vergiet of zeef kunt hangen. Zorg dat het vergiet of de zeef het water niet raakt. Snij de Chinese kool fijn. Pel en snij de knoflook. Schil en snij de gember in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in dunne reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook, gember en rode peper circa 1 minuut. Schep de Chinese kool en de bevroren tuinerwten erbij en roerbak in 4 minuten gaar. Breng op smaak met citroensap en zout. Haal de blaadjes los van de Romana sla en stoom ze met de deksel op de pan in 1-2 minuten beetgaar.

 

Snij de eendenborstfilets in dunne plakjes. Snij de macademianoten grof. Verdeel de Chinese kool, de Romana sla en doperwten over de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop. Schenk de saus erover. Garneer met de macademianoten.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 Barbarie eendenborstfilets

- 100 g zoute drop

- 1 el appelstroop

- snufje kaneel

- 2 steranijs (halen bij de toko)

- 75 ml witte balsamico-azijn

- 1 tl honing

- scheutje extra vierge

- 50 g boter

- ¼ Chinese kool

- 1 teentje knoflook

- 1 cm gemberwortel

- 1 rode chilipeper

- scheutje zonnebloemolie

- 300 g diepvries tuinerwten

- ½ citroen

- 3 Romana sla stronkjes

- 50 g macademianoten

- zout, peper

 

Extra benodigdheden: aluminiumfolie, kernthermometer, pan waar zeef in past

Deel