Terug
Konijn in ‘t pannetje
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 75 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 3 teentjes knoflook

- 2 takjes rozemarijn

- 2 takjes tijm

- olijfolie extra vierge

- 50 g boter

- 1 kg konijnenbouten

- 1 ui

- ½ winterpeen

- 2 stengels bleekselderij

- 1 tl kaneel

- 1 el tomatenpuree

- 200 ml witte wijn

- 200 ml kippenbouillon

- 200 g gepelde tomaten

- 150 g gezouten amandelen

- zout, peper

- 1 el suiker

- 1 bosje peterselie

- 1 bosje munt

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, braadtouw, grote braadpan.

Bereiding
Konijn in ‘t pannetje

Pel de knoflook. Maak met braadtouw een bouquet garni van de rozemarijn en tijm. Verhit een scheutje olijfolie of een klontje boter in een grote braadpan en bak de knoflookteentjes en de bouquet garni ongeveer 2 minuten. Leg de konijnenbouten erbij en braad deze rondom tot ze goudbruin zijn. Haal de kruiden en de konijnenbouten uit de pan. Pel en snij de ui. Schil en snij de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Hak de helft van de amandelen grof. Bak de ui, wortel, bleekselderij, kaneel en tomatenpuree circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de wijn, bouillon, gepelde tomaten en de zojuist gehakte amandelen toe en verwarm dit circa 5 minuten. Leg de konijnenbouten in de tomatensaus en leg de deksel op de pan. Stoof dit in circa 1 uur en 15 minuten gaar. Hak de peterselie en de munt fijn en doe dit samen met de rest van de amandelen in de keukenmachine. Breng het konijn in het pannetje op smaak met zout, peper en de suiker en garneer met het gehakte amandel-kruidenkruim.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 75 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 3 teentjes knoflook

- 2 takjes rozemarijn

- 2 takjes tijm

- olijfolie extra vierge

- 50 g boter

- 1 kg konijnenbouten

- 1 ui

- ½ winterpeen

- 2 stengels bleekselderij

- 1 tl kaneel

- 1 el tomatenpuree

- 200 ml witte wijn

- 200 ml kippenbouillon

- 200 g gepelde tomaten

- 150 g gezouten amandelen

- zout, peper

- 1 el suiker

- 1 bosje peterselie

- 1 bosje munt

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, braadtouw, grote braadpan.

Deel