Terug
Saffraan pommes duchesse
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 20 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 100 ml kookroom

- 0,2 g saffraandraadjes

- 1 kg kruimige aardappelen

- 3 eieren

- peper

- Himalaya zout

 

Extra benodigdheden: pureeknijper of passe vite (roerzeef), spuitzak met kartelmondje Ø 1 cm, bakpapier

Bereiding
Saffraan pommes duchesse

Doe de kookroom en de saffraan in een steelpannetje en breng dit tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat deze met het deksel op de pan staan om te trekken. Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

 

Pureer de aardappelen door de pureeknijper boven een kom en spatel vervolgens de saffraanroom door de puree. Splits de eieren en klop de eidooiers los. Het eiwit gebruiken we niet. Roer de eidooiers door de puree en spatel tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en Himalaya zout. Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van circa 4 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 20 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 100 ml kookroom

- 0,2 g saffraandraadjes

- 1 kg kruimige aardappelen

- 3 eieren

- peper

- Himalaya zout

 

Extra benodigdheden: pureeknijper of passe vite (roerzeef), spuitzak met kartelmondje Ø 1 cm, bakpapier

Deel