Terug
Avocado, ei en sperzie-frietjes
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Avocado’s:

- 2 eetrijpe avocado’s

- 4 eieren

- zout, peper

 

Knapperige sperzie-frietjes

- 500 g sperziebonen

- 5 el bloem

- 1 tl paprikapoeder

- zout, peper

- 2 eieren

- 6 el paneermeel

- 50 g geraspte grana padano

- 1,5 l zonnebloemolie

- 150 ml yoghurt

- 0,5 bosje bieslook

 

Extra benodigdheden: bakpapier, wok, schuimspaan, keukenpapier

Bereiding
Avocado, ei en sperzie-frietjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Maak met een lepel het holletje iets groter en leg de avocadohelften op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Breek de eieren en giet ze voorzichtig in het kuiltje. Verwarm de avocado’s circa 10 minuten in de oven. Breng ze op smaak met zout en versgemalen peper.

 

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook ze circa 2 minuten in een laagje zout water. Zet 3 diepe borden klaar. Eentje met de bloem, paprikapoeder, zout en versgemalen peper. De tweede met de losgeklopte eieren. De derde met paneermeel en geraspte grana padano. Giet de sperziebonen af en verwarm de zonnebloemolie in een wok. Giet de sperziebonen af en spoel ze koud onder stromend koud water. Haal ze terwijl ze nog nat zijn door het bloemmengsel, dan door het eimengsel en als laatste door het paneermeelmengsel. Frituur ze circa 3 minuten in de zonnebloemolie. Haal de sperzie-frietjes uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Meng de yoghurt met de fijngesneden bieslook en wat zout en peper.

 

Serveer de knapperige sperzie-frietjes en de yoghurtdip bij de avocado.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Avocado’s:

- 2 eetrijpe avocado’s

- 4 eieren

- zout, peper

 

Knapperige sperzie-frietjes

- 500 g sperziebonen

- 5 el bloem

- 1 tl paprikapoeder

- zout, peper

- 2 eieren

- 6 el paneermeel

- 50 g geraspte grana padano

- 1,5 l zonnebloemolie

- 150 ml yoghurt

- 0,5 bosje bieslook

 

Extra benodigdheden: bakpapier, wok, schuimspaan, keukenpapier

Deel