Terug
Zelfgemaakte lemon curd
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 2 citroenen

- 150 g margarine

- 125 g suiker

- 2 eieren

 

Extra benodigdheden: Zeef, Steelpan met dikke bodem, Garde, Glazen inmaakpotje

Bereiding
Zelfgemaakte lemon curd

Rasp de 2 citroenen en pers ze uit. Haal het sap eventueel door een fijn zeefje om het te ontdoen van pitjes of vliesjes. Zet een pannetje met een laagje water op en zet daarop een wat grotere vuurvaste kom. De onderkant van de kom moet net in de pan kunnen, maar niet het water raken. Laat het water op medium vuur koken. Dit is je au bain-marie basis waarmee de lemon curd wordt gemaakt.

Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in de kom en laat de margarine smelten terwijl je het door elkaar roert. Zodra het helemaal gesmolten is en een goed vermengt papje is, roer je de citroensap erdoor. Klop ondertussen met een garde de eieren met de suiker. Haal het citroen-margarinemengsel van het vuur en voeg al roerend toe aan de geklopte eieren. Maak de pan schoon en schenk het mengsel er dan weer in terug. Breng de lemon curd op laag vuur tegen de kook aan (let op, het mag niet koken!) en blijf net zo lang roeren tot de curd zo dik is als vla. Schenk de lemon curd in een glazen inmaakpot en laat afkoelen. Je kunt de lemon curd daarna maximaal twee weken in de koelkast bewaren, maar invriezen kan ook!

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 2 citroenen

- 150 g margarine

- 125 g suiker

- 2 eieren

 

Extra benodigdheden: Zeef, Steelpan met dikke bodem, Garde, Glazen inmaakpotje

Deel