Terug
Tomatenrisotto met kruidentuintje
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 l kippenbouillon

- 1 ui

- 1 stengel bleekselderij

- 1 klontje boter

- 400 g Riso Arborio

- 150 ml witte wijn

- 300 ml tomatensaus

- 1 el tomatenpuree

- 200 g buffelmozzarella

- 50 g geraspte Parmigiano Reggiano

- plukje basilicum

- plukje peterselie

- plukje bieslook

- plukje rozemarijn

- 1 citroen

- scheutje olijfolie D.O.P. Terra di Bari

- zout, peper(korrels)

 

Extra benodigdheden: pan met dikke bodem of braadpan, zesteur of rasp

Bereiding
Tomatenrisotto met kruidentuintje

Verwarm de bouillon. Pel en snipper de ui. Schil de bleekselderij en snij in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee. Blus de rijst af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de laatste 3 minuten de tomatensaus en de tomatenpuree toe. Snij de buffelmozzarella in blokjes. Haal de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en de buffelmozzarella door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Laat de risotto 5 minuten staan. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en steek de topjes van de verse kruiden rechtop in de risotto. Rasp met de zesteur de schil van de citroen over de risotto en druppel er tot slot wat olijfolie overheen.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 l kippenbouillon

- 1 ui

- 1 stengel bleekselderij

- 1 klontje boter

- 400 g Riso Arborio

- 150 ml witte wijn

- 300 ml tomatensaus

- 1 el tomatenpuree

- 200 g buffelmozzarella

- 50 g geraspte Parmigiano Reggiano

- plukje basilicum

- plukje peterselie

- plukje bieslook

- plukje rozemarijn

- 1 citroen

- scheutje olijfolie D.O.P. Terra di Bari

- zout, peper(korrels)

 

Extra benodigdheden: pan met dikke bodem of braadpan, zesteur of rasp

Deel