Terug
Crispy gevulde artisjokken
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 4 medium artisjokken

- 1 citroen

- 4 droge witte boterhammen

- 100 g geraspte Parmezaanse kaas

- 100 g geraspte asiago allevo

- 2 teentjes knoflook

- ½ bosje tijm

- 1 chilipeper, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes

- 50 g roomboter

- 50 ml olijfolie D.O.P. Terra di Bari

- 150 ml water

- 150 ml witte wijn

- zwarte peperkorrels

 

Extra benodigdheden: schaar, rasp, keukenmachine, ovenschaal, aluminiumfolie

Bereiding
Crispy gevulde artisjokken

Verwarm de oven voor op 200° C. Verwijder de steel van de artisjok. Knip met een schaar de puntige delen van elk blaadje eraf. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en wrijf hiermee alle snijvlakken van de artisjok in. Maal het brood, de parmezaan, de asiago allevo, 2 teentjes knoflook, de citroenrasp, de tijm, de chilipeper, de boter en de olijfolie tot grof broodkruim in de keukenmachine. Breng op smaak met versgemalen peper. Vul de artisjok met het broodkruim. Duw het broodkruim met je vingers tussen de blaadjes. Pers de citroen uit. Zet de artisjokken in een ovenschaal en vul deze met het water, de witte wijn en het citroensap. Zorg dat de artisjokken circa 1,5 cm onder het vocht staan. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en verwarm deze circa 1 uur in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door met een mes aan de onderkant in de steelaanzet te prikken. Verwijder de aluminiumfolie van de artisjokken en verwarm nog circa 5 minuten tot het broodkruim goudbruin is.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 4 medium artisjokken

- 1 citroen

- 4 droge witte boterhammen

- 100 g geraspte Parmezaanse kaas

- 100 g geraspte asiago allevo

- 2 teentjes knoflook

- ½ bosje tijm

- 1 chilipeper, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes

- 50 g roomboter

- 50 ml olijfolie D.O.P. Terra di Bari

- 150 ml water

- 150 ml witte wijn

- zwarte peperkorrels

 

Extra benodigdheden: schaar, rasp, keukenmachine, ovenschaal, aluminiumfolie

Deel