Terug
Zoete aardappel andijviestamppot met chorizo olie
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 200 g chorizo 
- 300 ml olijfolie 
- 1 kg zoete aardappelen 
- 100 ml volle melk 
- 150 g geraspte belegen kaas 
- 150 cherrytomaatjes 
- 250 g fijngesneden andijvie 
- 100 g zachte geitenkaas 
- 0,5 bosje peterselie 

 

Extra benodigdheden: pureestamper 

Bereiding
Zoete aardappel andijviestamppot met chorizo olie

Pel de knoflook en snij de chorizo in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de knoflook en 150 g van de chorizo circa 3 minuten. Schenk de rest van de olijfolie erbij en verwarm tot circa 80°C (net onder de kook). Verwarm de olie circa 30 minuten. Breng een pan water met zout aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze in circa 10 tot 15 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Pureer de zoete aardappels met een pureestamper. Verwarm de melk en roer deze samen met de geraspte kaas door de zoete aardappel puree. Halveer de cherrytomaatjes en meng samen met de andijvie door de puree. Zeef de chorizo olie. Garneer de stamppot met de verkruimelde geitenkaas, de peterselie, de chorizo olie en de overgebleven blokjes chorizo.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 200 g chorizo 
- 300 ml olijfolie 
- 1 kg zoete aardappelen 
- 100 ml volle melk 
- 150 g geraspte belegen kaas 
- 150 cherrytomaatjes 
- 250 g fijngesneden andijvie 
- 100 g zachte geitenkaas 
- 0,5 bosje peterselie 

 

Extra benodigdheden: pureestamper 

Deel