Terug
In sesam-soja gekarameliseerde peren
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

- 2 harde niet te rijpe grote peren

- 100 g roomboter

- 3 el heldere honing

- 75 ml Japanse sesam-sojasaus

- ½ limoen

- 1 el wasabinootjes

- 1 el pinda’s zonder vlies

- ½ bosje munt

- 8 bolletjes zwart sesamijs

- 1 el sesamzaad

 

Extra benodigdheden: pan met anti aanbaklaag

Bereiding
In sesam-soja gekarameliseerde peren

Verwijder het klokhuis en de schil van de peren en snij elke peer in de lengte in 8 partjes. Bak de partjes in een pan met anti-aanbaklaag met een klontje boter lichtbruin, voeg de honing toe en laat karameliseren tot de peren goudbruin van kleur zijn. Blus af met een scheutje sesam-sojasaus en het sap van een halve limoen. Kook in en voeg op het laatst een paar klontjes koude boter toe om te binden.

 

Hak de wasabinootjes en de pinda’s grof en snij de munt in dunne reepjes.

 

Serveer de gekarameliseerde peren bij een bolletje zwart sesamijs en garneer met de fijngehakte nootjes, wat sesamzaad en de munt.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

- 2 harde niet te rijpe grote peren

- 100 g roomboter

- 3 el heldere honing

- 75 ml Japanse sesam-sojasaus

- ½ limoen

- 1 el wasabinootjes

- 1 el pinda’s zonder vlies

- ½ bosje munt

- 8 bolletjes zwart sesamijs

- 1 el sesamzaad

 

Extra benodigdheden: pan met anti aanbaklaag

Deel