Terug
Stamppotpoffertjes met boerenkool en zalm
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Voor de poffertjes:

- 550 gr. kruimige aardappelen

- 150 gr. fijngesneden boerenkool

- 100 gr. bloem

- 5 eieren

- zout

 

Voor de rode uienstroop:

- 2 rode uien

- 5 gr. witte wijnazijn

- 40 gr. rietsuiker

- 1 liter water

- snufje zout

 

Voor de zalm:

- 250 gr. crème fraîche

- 1 stuk dun gesneden gerookte zalm

- sap en rasp van een halve citroen

- een paar takjes verse dille

 

Extra benodigdheden: fijne zeef, weegschaal, mixer, poffertjespan, cocktailprikkers

Bereiding
Stamppotpoffertjes met boerenkool en zalm

Voor de poffertjes:

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze met wat zout gaar. Kook de fijngesneden boerenkool ook met wat zout gaar. Wrijf de gekookte aardappelen door een fijne zeef. Weeg 500 gram aardappelkruim af en meng deze met de bloem. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot een glad beslag. Doe de gekookte boerenkool erbij en meng het goed door elkaar. Schep het beslag in een poffertjespan en bak de poffertjes tot ze bruin zijn.

 

Voor de rode uienstroop:

Maak de rode uien schoon en snij ze in stukken. Blancheer ze in het water met wat zout en de witte wijnazijn. Schep de uien uit het water en voeg de rietsuiker toe aan het water-azijnmengsel. Kook de siroop langzaam in tot een stroop.

 

Voor de zalm:

Snij de zalm in dunne repen. Rasp een halve citroen. Meng het sap van een halve citroen en de citroenrasp met de crème fraîche.

 

Stapel drie poffertjes op elkaar, schep een klein beetje van de crème fraîche boven op. Drapeer een dun reepje van de zalm op de crème fraîche. Zet het geheel vast met een cocktailprikker. Garneer met een beetje dille en eventueel nog een reepje citroenrasp. Serveer met een beetje rode uienstroop.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Voor de poffertjes:

- 550 gr. kruimige aardappelen

- 150 gr. fijngesneden boerenkool

- 100 gr. bloem

- 5 eieren

- zout

 

Voor de rode uienstroop:

- 2 rode uien

- 5 gr. witte wijnazijn

- 40 gr. rietsuiker

- 1 liter water

- snufje zout

 

Voor de zalm:

- 250 gr. crème fraîche

- 1 stuk dun gesneden gerookte zalm

- sap en rasp van een halve citroen

- een paar takjes verse dille

 

Extra benodigdheden: fijne zeef, weegschaal, mixer, poffertjespan, cocktailprikkers

Deel