Terug
Blauwe kaastaartjes met appel
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 15 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 4 plakjes bladerdeeg

- 2 eieren

- 100 g roomkaas

- zout en peper

- 2 el bloem

- 100 g Bleu Village (blauwe kaas)

- 2 lente-uien

- 2 Elstar appels

- 100 g roomboter

 

Extra benodigdheden: taartvormpjes met een doorsnede van 10 cm

Bereiding
Blauwe kaastaartjes met appel

Verwarm de oven voor op 200° C.

 

Ontdooi het bladerdeeg. Klop de eieren los met de roomkaas en een beetje zout en peper. Spatel de bloem door het mengsel. Snij de blauwe kaas in blokjes en schep het door het eimengsel. Snij de lente-uien in ringetjes. Schil de appels, halveer deze, verwijder de klokhuizen en snij in schijfjes.

 

Vet de taartvormpjes in met wat boter en leg het bladerdeeg in de vormpjes. Plaats op ieder plakje bladerdeeg een paar schijfjes appel en verdeel de ringetjes lente-ui erover. Bewaar een paar schijfjes appel voor de garnering. Schep nu het kaas-eimengsel op de taartjes en vouw de punten bladerdeeg naar binnen. Bak de taartjes in circa 15 minuten gaar en haal ze uit de oven. Leg voor een extra verleidelijke bovenkant de resterende schijfjes appel bovenop de taartjes.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 15 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 4 plakjes bladerdeeg

- 2 eieren

- 100 g roomkaas

- zout en peper

- 2 el bloem

- 100 g Bleu Village (blauwe kaas)

- 2 lente-uien

- 2 Elstar appels

- 100 g roomboter

 

Extra benodigdheden: taartvormpjes met een doorsnede van 10 cm

Deel