Terug
Stoofvlees met bier, ontbijtkoek en Vlaamse friet
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 180 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 uien

- 1 kg runderlappen in stukjes gesneden

- snufje zout, peper

- 4 el bloem

- 60 g roomboter

- 1 tl mosterd

- 1 takje rozemarijn

- 80 g ontbijtkoek

- 1 flesje Gulden Draak bier

- 1 el witte wijnazijn

- 250 ml runderbouillon

- 1 bol knoflook

- scheutje olijfolie

- 700 g verse Vlaamse friet

- 3 el mayonaise

 

Extra benodigdheden: keukenpapier, braadpan met deksel, aluminiumfolie, frituurpan

Bereiding
Stoofvlees met bier, ontbijtkoek en Vlaamse friet

Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en snij de uien. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout, peper en bloem. Verwarm de roomboter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom aan op hoog vuur, gedurende 2-3 minuten. Doe dit eventueel in 2-3 etappes, als het vlees niet in een keer in de pan past. Voeg de ui, de mosterd en het takje rozemarijn toe en verwarm al roerend nog circa 2 minuten. Verkruimel vervolgens de ontbijtkoek over het vlees en schenk het bier, de witte wijnazijn en de bouillon erbij. Het vlees moet net ondergedompeld staan. Laat het vlees nu 3 uur sudderen, op laag vuur met het deksel op de pan, terwijl je af en toe roert om aanbakken te voorkomen. Smeer een bol knoflook in met olijfolie en pak deze in aluminiumfolie in. Verwarm deze circa 1 uur in de oven. Haal de knoflook uit de oven en snij het topje van de bol knoflook. Knijp de knoflook uit de teentjes en voeg toe aan het stoofvlees. Als het stoofvlees gaar is, bak je de frieten op 180° C in een frituurpan, tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer het stoofvlees met de Vlaamse frieten en de mayonaise.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 180 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 uien

- 1 kg runderlappen in stukjes gesneden

- snufje zout, peper

- 4 el bloem

- 60 g roomboter

- 1 tl mosterd

- 1 takje rozemarijn

- 80 g ontbijtkoek

- 1 flesje Gulden Draak bier

- 1 el witte wijnazijn

- 250 ml runderbouillon

- 1 bol knoflook

- scheutje olijfolie

- 700 g verse Vlaamse friet

- 3 el mayonaise

 

Extra benodigdheden: keukenpapier, braadpan met deksel, aluminiumfolie, frituurpan

Deel