Terug
Garnalensoufflé met gefrituurde peterselie
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 20 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 60 g roomboter (5g om in te vetten)

- 4 eieren

- 100 g Corsendonk abdijkaas (kaasbol)

- 60 g bloem

- 325 ml volle melk

- 125 g Hollandse garnalen

- ½ citroen

- snufje zout, peper

- 1 l zonnebloemolie

- 1 bosje peterselie

 

Extra benodigdheden: 6 ramekins (soufflébakjes), kwastje, garde, elektrische klopper, pan met deksel, schuimspaan, keukenpapier, rasp

Bereiding
Garnalensoufflé met gefrituurde peterselie

Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de ramekins (soufflébakjes) heel goed in met boter (ook de randen). Scheid de eieren. Rasp de abdijkaas. Smelt de rest van de boter, zonder deze bruin te laten worden, in een steelpan. Laat de boter even bruisen en voeg dan de bloem toe. Roer goed door. Schenk de melk erbij en blijf circa 2 minuten roeren met een garde. Neem de pan van het vuur en roer 2 eidooiers (eentje gebruiken we niet), de abdijkaas en de garnalen erdoor. Was een mengkom heel goed af en ontvet deze met een halve citroen. Klop in deze kom de 3 eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze daarna door het beslag. Breng het beslag op smaak met zout en peper. Schenk het beslag in de ramekins (soufflébakjes) tot deze ¾ gevuld zijn en bak de soufflés circa 20 minuten, zonder de oven te openen. Verwarm een laag zonnebloemolie in een pan met deksel. Frituur de peterselie met steeltjes circa 5 seconden met het deksel op de pan. Schep de peterselie met een schuimspaan uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer bovenop de soufflés.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 20 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 60 g roomboter (5g om in te vetten)

- 4 eieren

- 100 g Corsendonk abdijkaas (kaasbol)

- 60 g bloem

- 325 ml volle melk

- 125 g Hollandse garnalen

- ½ citroen

- snufje zout, peper

- 1 l zonnebloemolie

- 1 bosje peterselie

 

Extra benodigdheden: 6 ramekins (soufflébakjes), kwastje, garde, elektrische klopper, pan met deksel, schuimspaan, keukenpapier, rasp

Deel