Terug
Forelhangop met kruidensalade
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

 

 

 

Benodigdheden:

- 500 ml volle yoghurt

- 100 ml slagroom

- 1 limoen of citroen

- ½ bosje bieslook

- zout, peper

- 2 gerookte forelfilets

- 1 appel

- 2 bosjes bieslook

- 2 bosjes basilicum

- 2 bosjes peterselie

- 1 bosje tijm

- ijsklontjes

- 200 ml olijfolie

- 4 kaaskrokantjes

 

Extra benodigdheden: schone theedoek, bolzeef, rasp, kom met ijswater en ijsblokjes, staafmixer

Bereiding
Forelhangop met kruidensalade

Maak de hangop door de yoghurt één nacht in de koelkast te laten uitlekken in een theedoek die niet gewassen is met wasverzachter in een zeef boven een kom.

 

Klop de slagroom en meng met de hangop. Rasp de schil van de limoen (citroen). Snij de bieslook fijn. Meng de hangop met de limoenrasp, het sap van een halve limoen, de bieslook en zout en peper. Pluk de forel. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Blancheer de helft van de kruiden circa 30 seconden in kokend water en spoel ze goed koud in een kom met ijswater. Pureer de kruiden met 200 ml olijfolie met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Meng de rest van de kruiden tot een salade. Schep de kruidensalade in 4 diepe borden, verdeel de forel en de appel erover en maak met 2 natte eetlepels een quenelle (soort balletje) van de hangop en leg deze op de forel. Druppel de kruidenolie erover. Steek een kaaskrokantje in de hangop.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

 

 

 

Benodigdheden:

- 500 ml volle yoghurt

- 100 ml slagroom

- 1 limoen of citroen

- ½ bosje bieslook

- zout, peper

- 2 gerookte forelfilets

- 1 appel

- 2 bosjes bieslook

- 2 bosjes basilicum

- 2 bosjes peterselie

- 1 bosje tijm

- ijsklontjes

- 200 ml olijfolie

- 4 kaaskrokantjes

 

Extra benodigdheden: schone theedoek, bolzeef, rasp, kom met ijswater en ijsblokjes, staafmixer

Deel