Terug
Traybake met kip, chorizo en mandarijnen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- Scheutje olijfolie

- 4 teentjes knoflook

- 100 g crème fraîche

- 1 el mosterd

- 1 el paprikapoeder

- 200 ml kippenbouillon

- zout, peper

- 4 kippenbouten met vel (dus geen drumsticks!)

- 1 citroen

- 1 chorizoworst

- 800 g krieltjes in de schil

- 2 rode uien

- 1 gele paprika

- 1 groene paprika

- 1 bosje rozemarijn

- 2 mandarijnen

- 200 g cherrytomaatjes

- 1 bosje peterselie

 

Extra benodigdheden: bakplaat, knoflookpers, zesteur

Bereiding
Traybake met kip, chorizo en mandarijnen

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet een scheutje olijfolie op de bakplaat. Pel en pers de knoflook met een knoflookpers. Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd, paprikapoeder en bouillon in een kom en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Smeer de kip goed in met olijfolie en kruid met zout en peper. Verdeel de kippenbouten met het vel naar boven op de bakplaat. Snij de citroen in plakjes en leg op de kip. Snijd de chorizoworst in stukken van circa 4 centimeter en steek tussen de kip. Leg ook de krieltjes ertussen. Pel en snij de rode uien in grove stukken en verdeel deze over de traybake. Snij de gele en de groene paprika in repen en verdeel over de traybake. Steek de takjes rozemarijn ertussen. Rasp de schil van de mandarijnen en strooi over de traybake. Pers de mandarijnen uit en giet het sap erover heen. Verwarm de bakplaat circa 30 minuten in de oven. Bedruip nu de kip met het bakvocht en voeg de cherrytomaatjes toe. Verwarm de traybake nog circa 15 minuten. Pluk en snij de peterselie. Garneer de traybake met de peterselie.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- Scheutje olijfolie

- 4 teentjes knoflook

- 100 g crème fraîche

- 1 el mosterd

- 1 el paprikapoeder

- 200 ml kippenbouillon

- zout, peper

- 4 kippenbouten met vel (dus geen drumsticks!)

- 1 citroen

- 1 chorizoworst

- 800 g krieltjes in de schil

- 2 rode uien

- 1 gele paprika

- 1 groene paprika

- 1 bosje rozemarijn

- 2 mandarijnen

- 200 g cherrytomaatjes

- 1 bosje peterselie

 

Extra benodigdheden: bakplaat, knoflookpers, zesteur

Deel