Terug
Gevuld brood met zalm en pistache-spinaziepesto
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 3 el pistachenoten

- 1 teentje knoflook

- 50 g spinazie

- 30 g geraspte Parmezaanse kaas

- 50 ml olijfolie extra vergine

- ½ citroen

- 1 ongesneden ciabatta

- 295 g gegrilde paprika's in pot

- 300 g gerookte zalm

- 150 g Grana padano

- 50 g veldsla

- zout, peper

 

Extra benodigdheden: vijzel, plasticfolie

Bereiding
Gevuld brood met zalm en pistache-spinaziepesto

Pistache-spinaziepesto

 

Haal de pistachenootjes uit de schil en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.

Doe de knoflook in de vijzel en voeg hier een snufje zout aan toe. Stamp de knoflook fijn en draai rond totdat je fijne knoflookpasta hebt.

Doe de spinazie in de vijzel en voeg hier nog een snufje zout aan toe. Blijf de spinazie goed rondstampen in de vijzel totdat je een gladde emulsie krijgt. Voeg de pistachenootjes toe en druk deze fijn, totdat er een smeuïge pesto ontstaat. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Druppel daarna langzaam de olijfolie erbij, terwijl je blijft ronddraaien. Blijf de olijfolie toevoegen, totdat je de gewenste dikte hebt.

Voeg tot slot nog wat citroensap en een beetje versgemalen peper toe.

 

Gevuld brood

 

Snij de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit.

Smeer de binnenkant van het brood in met de spinaziepesto. Snij de gegrilde paprika in reepjes. Leg de helft van de gerookte zalm, de helft van de gegrilde paprika, de helft van de geschaafde Parmezaanse kaas en de helft van de veldsla in het brood. Herhaal dit nog een keer met de resterende ingrediënten.

Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in plasticfolie. Laat het brood minimaal 1 uur in de koelkast stevig worden.

Snij het brood in 4 stukken.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 3 el pistachenoten

- 1 teentje knoflook

- 50 g spinazie

- 30 g geraspte Parmezaanse kaas

- 50 ml olijfolie extra vergine

- ½ citroen

- 1 ongesneden ciabatta

- 295 g gegrilde paprika's in pot

- 300 g gerookte zalm

- 150 g Grana padano

- 50 g veldsla

- zout, peper

 

Extra benodigdheden: vijzel, plasticfolie

Deel