Terug
Surf en turf met frisse lenterijst
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 400 g witte rijst

- ½ ananas

- ½ komkommer

- 100 gram doperwten

- 1 bosje basilicum

- 1 bosje munt

- 3 bos-uien

- 8 radijsjes

- scheutje olijfolie

- snufje zout, peper

- 1 el paprikapoeder

- 1 el rietsuiker

- 2 teentjes knoflook

- 4 ribeye (of mooie biefstukken als er geen ribeye is)

- 20 grote garnalen

- 1 bosje peterselie

- 1 citroen

- 100 g roomboter

 

Extra benodigdheden: knoflookpers, grillpan, aluminiumfolie, houten spiezen, rasp

Bereiding
Surf en turf met frisse lenterijst

Lenterijst

 

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de ananas schoon en snij in kleine blokjes. Snij de komkommer in kleine blokjes. Snij de basilicum en de munt in kleine reepjes. Snij de bosui in kleine ringen. Snij de radijs in kleine blokjes. Meng de doperwten, komkommer, ananas, basilicum, munt en radijs door de warme rijst. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

 

Surf en turf

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Pers 1 teentje knoflook met de knoflookpers. Meng de paprikapoeder, rietsuiker, knoflook en een flinke snuf zout en peper. Smeer de ribeye in met olie en bestrooi met de helft van het specerijenmengsel. Verhit een grillpan en bak de ribeye circa 4 minuten om en om. Leg de ribeye nog circa 5 minuten in de hete oven. Laat vervolgens de ribeye nog circa 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Rijg de garnalen op de spies en smeer in met olijfolie. Bestrooi de garnalenspiezen met de rest van het specerijenmengsel. Giet 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de garnalenspiezen circa 2 minuten 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 400 g witte rijst

- ½ ananas

- ½ komkommer

- 100 gram doperwten

- 1 bosje basilicum

- 1 bosje munt

- 3 bos-uien

- 8 radijsjes

- scheutje olijfolie

- snufje zout, peper

- 1 el paprikapoeder

- 1 el rietsuiker

- 2 teentjes knoflook

- 4 ribeye (of mooie biefstukken als er geen ribeye is)

- 20 grote garnalen

- 1 bosje peterselie

- 1 citroen

- 100 g roomboter

 

Extra benodigdheden: knoflookpers, grillpan, aluminiumfolie, houten spiezen, rasp

Deel