Terug
Ceviche van zalm, kabeljauw en grapefruit
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 250 g zalm zonder vel

- 250 g kabeljauwfilet zonder vel

- 1 limoen

- 1 sinaasappel

- 2 grapefruits

- 1 bosje peterselie

- 1 bosje koriander

- 1 sjalot

- 3 bosuien

- 1 chilipeper

- 2 cm stuk gemberwortel

- 1 stengel bleekselderij

- 1 rijpe avocado

- scheutje olijfolie extra vierge

- 1 ciabatta

- Snufje zout

- Folie (aluminium of vershoud)

Bereiding
Ceviche van zalm, kabeljauw en grapefruit

Snij de vis met een scherp mes in dunne plakken (dat gaat gemakkelijker als je de vis eerst een half uurtje in de vriezer legt). Leg de vis op een bord en bestrooi met zout.

Pers de limoen, de sinaasappel en 1 grapefruit uit. Giet dit over de vis en laat circa 15 minuten marineren.

Ontvlies de andere grapefruit. Snij de peterselie, koriander, sjalot fijn en snij de bosuien in fijne ringen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en hak het fijn. Snij de gember fijn. Schep de peterselie, koriander, bos-ui, sjalot, chilipeper en gember over de vis.

Zet de ceviche nog circa een half uur afgedekt met folie in de koelkast en schep dan goed door. Schil de bleekselderij en snij in kleine stukjes. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij in 8 parten. Verdeel de bleekselderij, avocado en grapefruit partjes over de ceviche. Druppel er nog wat olijfolie overheen en breng eventueel nog op smaak met zout. Snij de ciabatta zo dun mogelijk en rooster de plakken kort in de oven. Serveer met de dungesneden, knapperige ciabatta.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

- 250 g zalm zonder vel

- 250 g kabeljauwfilet zonder vel

- 1 limoen

- 1 sinaasappel

- 2 grapefruits

- 1 bosje peterselie

- 1 bosje koriander

- 1 sjalot

- 3 bosuien

- 1 chilipeper

- 2 cm stuk gemberwortel

- 1 stengel bleekselderij

- 1 rijpe avocado

- scheutje olijfolie extra vierge

- 1 ciabatta

- Snufje zout

- Folie (aluminium of vershoud)

Deel