Terug
Crispy gebakken zalmfilets met kruidige zoete aardappelsalade
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

800 g zoete aardappelen

olijfolie extra vergine zout en peper

paprikapoeder

200 g doperwten (diepvries)

150 g peultjes

1 bos radijzen

flinke bos gemengde kruiden (bv peterselie, koriander, munt, basilicum)

100 g feta

handje amandelen

1 sinaasappel

1-2 citroenen

4 zalmfilets met vel

Bereiding
Crispy gebakken zalmfilets met kruidige zoete aardappelsalade

Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 centimeter. Schep ze om met een scheutje olijfolie extra vierge, een flinke snuf zout, peper en paprikapoeder. Verdeel de zoete aardappelblokjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in circa 25 minuten krokant en gaar in de oven.

Kook de doperwten. Was en snij de peultjes in ragfijne reepjes. Was en snij de radijzen in plakjes.

Snij of scheur de kruidenblaadjes. Verkruimel de feta en snij de amandelen grof.

Meng de zoete aardappelen, feta, amandelen, kruiden en groenten en breng royaal op smaak met sinaasappelrasp, citroenrasp, citroensap, zout, peper en olijfolie.

 

Zalm

Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten op de huidkant.

Keer en bak nog 1 of 2 minuten, zodat de zalm mooi rosé gebakken is.

 

Serveertip: lekker met labneh met pistache en geroosterde pitabroodjes, klik op 'gerelateerd'.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

800 g zoete aardappelen

olijfolie extra vergine zout en peper

paprikapoeder

200 g doperwten (diepvries)

150 g peultjes

1 bos radijzen

flinke bos gemengde kruiden (bv peterselie, koriander, munt, basilicum)

100 g feta

handje amandelen

1 sinaasappel

1-2 citroenen

4 zalmfilets met vel

Deel