Terug
Krokante taart met passievruchtenmascarpone, mango en blauwe bessen
Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

Deeg:

275 g bloem

50 g suiker

snuf zout

150 g boter

2-3 el ijskoud water

 

Vulling:

500 g mascarpone

Rasp en sap van 1-2 limoenen

80 g poedersuiker

3 passievruchten

1 mango

125 g blauwe bessen

paar muntblaadjes

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, deegroller, rechthoekige taartvorm met kartelrand (ongeveer 30 bij 10 cm en liefst eentje met uitneembare bodem), plastic folie, bakpapier, blindbakvulling (droge rijst of gedroogde bonen)

Bereiding
Krokante taart met passievruchtenmascarpone, mango en blauwe bessen

Bodem:

Mix in de keukenmachine de bloem, suiker, zout en de in blokjes gesneden boter tot een kruimelig deeg. Voeg 2-3 eetlepels water toe en mix tot een samenhangend deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en bekleed de ingevette en met bloem bestrooide taartvorm hiermee. Prik het deeg in met een vorm. Zet de taart nog een half uurtje in de koelkast.

Leg bakpapier op het deeg en vul met blindbakvulling. Bak de taart 10 minuten met de blindbakvulling. Verwijder de vulling en bak nog 10-12 minuten zodat de taartbodem goudbruin en gaar is. Laat afkoelen.

 

Vulling:

Doe de mascarpone, limoensap, limoenrap, passievruchtenpulp en poedersuiker in een kom en meng goed door elkaar.

 

Schep vlak voor het serveren de vulling in de taartbodem.

Maak de mango schoon en snij het vruchtvlees in mooie blokjes.

Verdeel de mango en bessen over de taart. Leg nog een gehalveerde passievrucht op de taart. Bestrooi evt. nog met wat blaadjes munt.

Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

Deeg:

275 g bloem

50 g suiker

snuf zout

150 g boter

2-3 el ijskoud water

 

Vulling:

500 g mascarpone

Rasp en sap van 1-2 limoenen

80 g poedersuiker

3 passievruchten

1 mango

125 g blauwe bessen

paar muntblaadjes

 

Extra benodigdheden: keukenmachine, deegroller, rechthoekige taartvorm met kartelrand (ongeveer 30 bij 10 cm en liefst eentje met uitneembare bodem), plastic folie, bakpapier, blindbakvulling (droge rijst of gedroogde bonen)

Deel