Terug
Gegrilde lamskoteletten met chimichurri
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g lamskoteletten

2 el olijfolie

zout, peper

 

Chimichurri:

royale bos verse gemengde kruiden (bv. platte peterselie, basilicum, tijm)

2 tenen knoflook

1 citroen

2 tl garam masala (uit de molen)

1 tl paprikapoeder

50 ml witte balsamicoazijn

200 ml olijfolie extra vergine

 

Extra benodigdheden: grillpan

Bereiding
Gegrilde lamskoteletten met chimichurri

Chimichurri: Pluk de blaadjes van de verse kruiden en snij ze fijn. Pel en pers de knoflook boven een kom. Rasp de helft van de citroenschil boven de kom. Voeg de specerijen, azijn, olie, verse kruiden en zout en peper toe en meng alles door elkaar.

Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper en wrijf ze in met olijfolie.

Verhit de grillpan en gril de koteletten in circa 3 minuten per kant medium gaar.

Serveer het lamsvlees met de chimichurri.

 

Tip

Lekker met geroosterde aardappelen met rozemarijn en citroen: kook 1 kg aardappelen 8 minuten voor. Snij ze in parten of stukken. Leg deze met een tak rozemarijn en een halve citroen in een ovenschaal of braadslee. Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappelen onder de ovengrill in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g lamskoteletten

2 el olijfolie

zout, peper

 

Chimichurri:

royale bos verse gemengde kruiden (bv. platte peterselie, basilicum, tijm)

2 tenen knoflook

1 citroen

2 tl garam masala (uit de molen)

1 tl paprikapoeder

50 ml witte balsamicoazijn

200 ml olijfolie extra vergine

 

Extra benodigdheden: grillpan

Deel