Terug
Super chocoladetrifle
Informatie
- aantal : 10 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

300 g pure chocolade

1 l slagroom

300 g witte chocolade

600 g verse roomkaas

80 g (poeder)suiker

1,5 fles advocaat

1 tulband

4 bananen

210 g ambachtelijke meringues

225 g chocolate chip cookies

 

Extra benodigdheden: handmixer of keukenmachine met garde, 1 glazen vaas (inhoud 6 liter)

 

Bereiding
Super chocoladetrifle

Witte chocoladeroom

Hak de witte chocolade fijn.

Verwarm 250 ml van de slagroom. Haal van het vuur af en laat de witte chocolade hierin oplossen. Laat iets afkoelen.

Klop 500 ml slagroom lobbig met de suiker, hou 250 ml slagroom over voor de chocoladesaus.

Klop de roomkaas los en laat deze op kamertemperatuur komen. Meng de roomkaas met de witte chocoladeroom. Spatel de geklopte room erdoor. Zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

 

Pure chocoladesaus

Hak de pure chocolade fijn.

Verwarm de laatste 250 ml slagroom in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor.

 

Snij de cake in plakken of blokjes. Pel en snij de bananen in schuine plakken.

Maak in een glazen schaal of vaas lagen van advocaat, gesneden cake, plakken banaan, chocoladesaus, witte chocoladeroom, gebroken meringues en stukken chocolate chip cookies.

 

 

 

Informatie
- aantal : 10 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

300 g pure chocolade

1 l slagroom

300 g witte chocolade

600 g verse roomkaas

80 g (poeder)suiker

1,5 fles advocaat

1 tulband

4 bananen

210 g ambachtelijke meringues

225 g chocolate chip cookies

 

Extra benodigdheden: handmixer of keukenmachine met garde, 1 glazen vaas (inhoud 6 liter)

 

Deel