Terug
Mexicaanse geroosterde tomatensoep met gefrituurde tortilla’s, avocado en chili
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1500 ml kippenbouillon of groentebouillon

4 tenen knoflook

2-3 sjalotten

4-5 tomaten

plantaardige olie voor frituren

2 vastkokende aardappelen of een paar krielaardappelen

zout en peper

4 tortilla wraps

2 chilipepers

1 bosje koriander

2 limoenen

2 avocado’s

125 ml crème fraîche

 

Extra benodigdheden: pan om in te frituren, keukenpapier, staafmixer, stukje keukentouw

Bereiding
Mexicaanse geroosterde tomatensoep met gefrituurde tortilla’s, avocado en chili

Rooster de ongepelde tenen knoflook, sjalotten en hele tomaten onder de ovengrill tot ze zacht zijn en de tomaten zwart beginnen te blakeren. Haal eventueel de knoflook wat eerder uit de oven.

Laat even afkoelen en haal de velletjes van de tomaten. Pel de sjalotten en knoflook. Schraap met een mes de zaadlijsten uit de tomaten. Pureer de sjalotten, knoflook en tomaten met een staafmixer.

Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit het geroosterde tomatenmengsel een minuut of 5 tot het donkerder begint te kleuren.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes (krielaardappelen gehalveerd, in plakken of in kwarten).

Snij de stelen van de korianderbos en bind ze samen met een stukje keukentouw.

Voeg de bouillon en de samengebonden korianderstelen toe aan het geroosterde tomatenmengsel. Breng aan de kook en voeg dan de blokjes aardappel toe.

Kook de soep 15 minuten of tot de aardappel gaar is. Haal de korianderstelen uit de soep.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

 

Verhit olie in een frituurpan of wok om te frituren. Halveer de tortilla’s en snij ze in fijne reepjes. Frituur ze goudbruin en krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snij de pepers in fijne ringetjes. Pluk de korianderblaadjes en halveer de limoenen. Pel de avocado’s en snij ze in blokjes.

 

Leg de gefrituurde tortilla’s in kommen of diepe borden en schep de soep erop. Serveer de overige ingrediënten er in kommetjes bij, zodat iedereen aan tafel zelf de soep kan vullen.

 

 

TIPS

Andere lekkere vulling voor de soep: in plakjes gesneden radijsjes, wortelreepjes, blaadjes spinazie, in kwarten gesneden cherrytomaten. En als je zelf kippenbouillon hebt getrokken, voeg dan ook het kippenvlees toe aan deze soep.

 

Voor een slanker variant: De hele tortilla’s kan je ook krokant bakken in een koekenpan of oven. Bestrijk ze voor het bakken met een beetje olie. Breek de krokante tortilla’s in stukken en leg deze in de soep.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1500 ml kippenbouillon of groentebouillon

4 tenen knoflook

2-3 sjalotten

4-5 tomaten

plantaardige olie voor frituren

2 vastkokende aardappelen of een paar krielaardappelen

zout en peper

4 tortilla wraps

2 chilipepers

1 bosje koriander

2 limoenen

2 avocado’s

125 ml crème fraîche

 

Extra benodigdheden: pan om in te frituren, keukenpapier, staafmixer, stukje keukentouw

Deel