Terug
Limoensemifreddo & spicy ananassalsa met basilicum
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

Limoensemifreddo

250 ml slagroom

4 eieren

200 g suiker

4 limoenen

 

Ananassalsa

½ verse ananas

6 takjes basilicum

1 chilipeper

3 el kristalsuiker

1 limoen

 

Extra benodigdheden:  handmixer of keukenmachine met garde

Bereiding
Limoensemifreddo & spicy ananassalsa met basilicum

Semifreddo

Klop de slagroom lobbig.

Neem een pan waarboven je een vuurvaste kom kunt hangen. Breng in de pan een laag water aan de kook.

Doe de eieren met de suiker in de kom en mix een paar minuten.

Hang de kom boven de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken).

Klop het mengsel 5 minuten au bain-marie.

Haal dan de kom uit de pan en klop het mengsel verder tot het koel is.

Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Meng het rasp en sap en schenk het al kloppend bij het eimengsel.

Spatel vervolgens de geklopte room erdoor.

Zet het semifreddo-mengsel 4 tot 6 uur in de diepvries, totdat het stijf en bijna bevroren is.

 

Ananassalsa

Maak de ananas schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Houd een paar mooie basilicumblaadjes achter. Snij de resterende blaadjes fijn.

Snij de peper overlangs doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn.

Meng voor de salsa de ananas, basilicum, peper, suiker en limoensap naar smaak.

 

Eet de limoensemifreddo met de ananassalsa. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.

 

TIP: de semifreddo mag best zacht zijn, halfbevroren als het ware. Heb je liever ijs in plakken? Schep het semi-freddomengsel in een met plastic folie beklede cakevorm en bevries het helemaal. Verwarm de vorm even onder de kraan en trek aan het folie zodat de semifreddo uit de vorm komt. Snij er dan plakken van.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

Limoensemifreddo

250 ml slagroom

4 eieren

200 g suiker

4 limoenen

 

Ananassalsa

½ verse ananas

6 takjes basilicum

1 chilipeper

3 el kristalsuiker

1 limoen

 

Extra benodigdheden:  handmixer of keukenmachine met garde

Deel