Terug
Kabeljauw met kruidige tomaten & Kalamata olijven dressing
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

3 tomaten

6 Kalamata olijven

1 teen knoflook

½ el kappertjes

100 ml olijfolie extra vergine

3-4 takjes basilicum

zout en peper

4 kabeljauwfilets met huid

Bereiding
Kabeljauw met kruidige tomaten & Kalamata olijven dressing

Dressing

Breng een pan met ruim water aan de kook. Snij de tomaten aan de bovenkant kruislings in. Snij de steelaanzet uit de tomaten. Dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water, spoel ze daarna koud af en pel ze.

Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.

Ontpit de olijven en snij ze in stukjes of ringetjes.

Pel en snij de knoflook fijn. Doe de tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en 100 ml olijfolie in een steelpan en verwarm het een kwartiertje op heel laag vuur.

Voeg tot slot de gescheurde peterselie en wat peper toe.

 

Kabeljauw

Bestrooi intussen de kabeljauwfilets met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op de huidkant 6 minuten op hoog vuur. Keer om en bak nog 4 minuten.

Serveer de gebakken vis met de tomaten & Kalamataolijvendressing

 

Lekker met reuzenbonen, bulgur en tzatziki erbij.

 

TIP

Zelf tzatziki maken: rasp een komkommer op een schone theedoek. Draai hem stevig dicht en wring het vocht uit de komkommer. Meng in een kom de geraspte komkommer met zout, peper, een paar lepels Griekse yoghurt, een geperste knoflookteen en wat fijngesneden dille of munt.

 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

3 tomaten

6 Kalamata olijven

1 teen knoflook

½ el kappertjes

100 ml olijfolie extra vergine

3-4 takjes basilicum

zout en peper

4 kabeljauwfilets met huid

Deel