Terug
Gnocchi verdi met Alpenspek en Gruyère
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 20 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 kg kruimige aardappelen

500 gr spinazie

2 eidooiers

300 gr bloem + extra om te bestuiven

60 gr geraspte Parmezaanse kaas

200 g Alpenspek 

½ bosje tijm

3 teentjes knoflook

scheutje olijfolie

200 g cherrytomaatjes 

75 g roomboter

zout, peper

100 g Gruyère 

 

Extra benodigdheden: pureeknijper, schuimspaan

Bereiding
Gnocchi verdi met Alpenspek en Gruyère

Breng een pan water met zout aan de kook. Boen de aardappelen en kook ze gaar in circa 20 minuten.

Breng intussen een laagje water met zout aan de kook en kook de spinazie circa 3 minuten, tot deze is geslonken. Giet de spinazie af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snij de spinazie heel fijn.

Trek de schil van de aardappelen af en knijp ze, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn. Meng een halve theelepel zout, het eigeel, de bloem, de Parmezaanse kaas en de spinazie door de aardappelen en kneed tot een luchtig deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol tot een lange pil van circa een centimeter dikte. Snij de pillen in plakjes en bestuif de plakjes met bloem.

Snij het Alpenspek in blokjes. Ris de tijm. Pel en snij de knoflook fijn. Druk de cherrytomaten plat met een vork in een zeef of vergiet. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, tijm en Alpenspek toe.

Fruit circa 2 minuten en voeg de cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout, peper en de boter. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar (zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar). Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water en voeg toe aan de tomatensaus. Roer voorzichtig om.

Breng op smaak met geschaafde Gruyère.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 20 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 kg kruimige aardappelen

500 gr spinazie

2 eidooiers

300 gr bloem + extra om te bestuiven

60 gr geraspte Parmezaanse kaas

200 g Alpenspek 

½ bosje tijm

3 teentjes knoflook

scheutje olijfolie

200 g cherrytomaatjes 

75 g roomboter

zout, peper

100 g Gruyère 

 

Extra benodigdheden: pureeknijper, schuimspaan

Deel