Terug
Klassieke Duitse Flammkuchen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

Deeg

400 g boerenbroodmix

60 g Griekse yoghurt

3 el olijfolie

190-200 ml handwarm water

paar eetlepels bloem voor uitrollen

 

Beleg

2 rode uien

200 ml crème fraîche

150 g Griekse yoghurt

150 g Emmentaler

paar takjes verse tijm

150 g Alpenspek of Schwartzwalder Schinken

versgemalen peper

 

Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, plastic folie

Bereiding
Klassieke Duitse Flammkuchen

Doe de broodmix met de yoghurt en olijfolie in een kom. Voeg het handwarme water toe. Meng en kneed het tot een soepel deeg.

Laat het deeg afgedekt op een warme plek (bijvoorbeeld bij de verwarming) anderhalf uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 250°C.

Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 4 stukken. Rol de deegstukken op een met bloem bestoven werkblad heel dun uit (2 mm). Leg ze daarna op een stuk bakpapier.

Pel de uien en snij ze in ringen.

Roer in een kom de crème fraîche en yoghurt door elkaar.

Rasp de kaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Bestrijk het deeg met het crème fraîche-mengsel en beleg met het spek, de Emmentaler, wat van de tijmblaadjes en de uienringen. Bestrooi de flammkuchen met versgemalen peper en bak ze circa 10 minuten in de oven.

Strooi er tot slot nog wat verse tijmblaadjes over.

 

TIP

Het deeg is veerkrachtig en kan weer inkrimpen. Herhaal het uitrollen gewoon nog een keertje, zodat het deeg echt heel dun uitgerold is.

 

VARIATIE

Beleg de flammkuchen ook eens met het crème fraîche-mengsel, zuurkool, Alpenspek en Gruyère.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

Deeg

400 g boerenbroodmix

60 g Griekse yoghurt

3 el olijfolie

190-200 ml handwarm water

paar eetlepels bloem voor uitrollen

 

Beleg

2 rode uien

200 ml crème fraîche

150 g Griekse yoghurt

150 g Emmentaler

paar takjes verse tijm

150 g Alpenspek of Schwartzwalder Schinken

versgemalen peper

 

Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, plastic folie

Deel