Terug
Aardappeltortilla met verse spinazie, geitenkaas en chorizo
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

750 g aardappelen

1 rode ui

100 g chorizo

90 ml olijfolie

zout en peper

2-3 tenen knoflook

300 g verse spinazie

180 g verse geitenkaas

6-7 flinke scharreleieren

Bereiding
Aardappeltortilla met verse spinazie, geitenkaas en chorizo

Verwarm de ovengrill voor.

Schil en snij de aardappelen in plakken. Pel de ui en snij deze in snippers of halve ringen. Snij de chorizo in stukjes.

Verhit 75 ml olijfolie in een grote koekenpan (of 2 kleinere) en bak op laag vuur de aardappelen met de uien in 15-20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de chorizo toe.

Bereid intussen de spinazie. Pel en snij de knoflook fijn.

Verwarm een scheut olijfolie in een andere koekenpan of wok en fruit de knoflook kort. Voeg in porties de spinazie toe (laat steeds een handje spinazie slinken en voeg dan weer een volgende portie toe).

Breng de geslonken spinazie op smaak met zout en peper.

Klop in een kom de eieren los met wat zout en peper. Voeg de gebakken aardappelen en spinazie toe. Schep het geheel goed om.

Doe het mengsel weer in de pan en verdeel stukjes geitenkaas erover.

Laat de eieren op laag vuur in een paar minuten stollen.

Zet de pan nog even onder de grill, zodat de kaas iets gratineert.

Serveer de tortilla met een lekkere salade.

 

TIPS

Tortilla is lekker met een eenvoudige salade met bijvoorbeeld avocado, cherrytomaten en lente-ui of bieslook.

Of rooster in de oven flink wat paprika’s tot de vellen beginnen te blakeren. Stop ze 10 minuten in een plastic zak. Trek vervolgens de vellen ervan af (die laten dan makkelijker los), verwijder de zaadlijsten en snij ze in stuken. Marineer de geroosterde paprikastukken even met een gekneusde knoflookteen, een scheut rode wijnazijn, wat olijfolie en zout en peper. Meng er gesneden peterselie of bieslook door. 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

750 g aardappelen

1 rode ui

100 g chorizo

90 ml olijfolie

zout en peper

2-3 tenen knoflook

300 g verse spinazie

180 g verse geitenkaas

6-7 flinke scharreleieren

Deel