Terug
Crema Catalana met rozemarijn en citroen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 120 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

180 ml slagroom

500 ml melk

1 citroen

2 takjes rozemarijn

6 eieren

130 g kristalsuiker

30 g bloem

30 g rietsuiker

 

Extra benodigdheden: dunschiller, garde, zeef, 4 terracotta crema Catalana schaaltjes, keukenmachine, gasbrander

Bereiding
Crema Catalana met rozemarijn en citroen

Meng 150 ml room met de melk in een steelpan. Boen de citroen goed schoon en schil de helft van de citroen met een dunschiller. Doe de citroenschil en de rozemarijn bij de room en melk. Het vruchtvlees en het sap van de citroen worden niet gebruikt. Verhit het mengsel op een zacht vuur. Splits de eieren en giet de dooiers in een kom. Klop ze even los met een garde. De eiwitten worden niet gebruikt. Schep 100 g kristalsuiker erbij en klop de ingrediënten tot ze goed gemengd zijn. Meng de bloem en de resterende room tot een papje en voeg toe aan de eidooiers. Zeef het roommengsel uit de steelpan en giet dit ook bij de eidooiers. Meng alles kort met de garde tot er een mooie crème ontstaat en giet deze terug in de steelpan. Verhit het mengsel op een laag vuur en blijf enkele minuten constant roeren met de garde, tot de crème voldoende gebonden is. Schenk de ‘crema Catalana’ in de schaaltjes.

Plaats de schaaltjes in de koelkast en laat de crema Catalana circa 2 uur opstijven. Doe de rest van de kristalsuiker en de rietsuiker in een keukenmachine en maal de suiker extra fijn. Vlak voor het serveren strooi je een fijn laagje van de suikermix over de crema Catalana. Smelt met behulp van de gasbrander de suiker tot een krokant laagje karamel. Hou het brandertje in beweging zodat de suiker niet verbrandt.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 120 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

180 ml slagroom

500 ml melk

1 citroen

2 takjes rozemarijn

6 eieren

130 g kristalsuiker

30 g bloem

30 g rietsuiker

 

Extra benodigdheden: dunschiller, garde, zeef, 4 terracotta crema Catalana schaaltjes, keukenmachine, gasbrander

Deel