Terug
Aardbeien meringuetaart
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

3 eiwitten

135 g kristalsuiker

90 g poedersuiker

250 ml slagroom

250 g aardbeien

½ bosje munt

 

Extra benodigdheden: vuurvaste kom en een pan waar deze in kan hangen, suikerthermometer, handmixer, zeef, spatel, bakpapier, spuitzak met niet al te kleine spuitmond

Bereiding
Aardbeien meringuetaart

Verwarm de oven voor op 95°C.

Meng de eiwitten met 90 g kristalsuiker in een vuurvaste kom. Hang de kom boven een pan met een laag kokend water (de kom mag het water niet raken). Verwarm het eiwitmengsel al kloppend, au bain-marie tot 45°C (in de gaten houden met de thermometer). Haal de kom van het vuur en klop het mengsel met de mixer tot stijve pieken. Laat daarna afkoelen. Zeef de poedersuiker over het mengsel en spatel het erdoor.

Spuit met behulp van de spuitzak de meringue in een mooie vorm (hart, cirkel, vierkant of rechthoek) met opstaand randje op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de meringue in de oven in 4-5 uur drogen.

Pluk een handjevol muntblaadjes. Doe deze met 3 eetlepels suiker in de vijzel en maal het fijn. Laat de muntsuiker op een stuk keukenpapier een uurtje drogen.

Klop de slagroom lobbig.

Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer ze.

 

Maak de taart a la minute af: Zet de meringue op een taartschaal. Schep of spuit de slagroom erop. Verdeel de aardbeien erover en bestrooi met de muntsuiker. Garneer met wat extra gesneden munt.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

3 eiwitten

135 g kristalsuiker

90 g poedersuiker

250 ml slagroom

250 g aardbeien

½ bosje munt

 

Extra benodigdheden: vuurvaste kom en een pan waar deze in kan hangen, suikerthermometer, handmixer, zeef, spatel, bakpapier, spuitzak met niet al te kleine spuitmond

Deel