Terug
Gegrilde biefstuk met zelfgemaakte chilisaus en regenboogsalade met koriander en munt
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 5 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Zoete hete chilisaus

2 rode pepers, fijngehakt of in plakjes

2 tenen knoflook, fijngehakt

200 ml witte balsamicoazijn

100 ml water

100 g suiker

zout

 

Salade

175 g witte kool

1 bosje lente-uien

1 bos radijzen

1 winterpeen

1 avocado

1 bosje koriander

½ bosje munt

75 g pinda’s of cashewnoten

2-3 limoenen

500 g premium biefstuk

zout en peper

2 el zonnebloemolie

 

Extra benodigdheden: schone afsluitbare pot, grillpan, aluminiumfolie

Bereiding
Gegrilde biefstuk met zelfgemaakte chilisaus en regenboogsalade met koriander en munt

Zoete hete chilisaus

Meng de ingrediënten voor de chilisaus in een steelpan. Breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en roer zodat de suiker oplost. Kook de saus 10-15 minuten, of tot het iets stroperig begint te worden. Schenk de saus in een schone pot en laat afkoelen.

 

Laat het vlees uit de koelkast een kwartier op temperatuur komen.

 

Salade

Was de groenten. Snij de kool in fijne reepjes. Snij de lente-uien in ringetjes, de radijzen in plakjes en de wortel in fijne reepjes. Pel de avocado en snij het vruchtvlees in stukjes.

Pluk de kruidenblaadjes. Scheur of snij grote blaadjes in stukjes of reepjes. Houd wat blaadjes achter voor de garnering.

Hak de pinda’s/cashewnoten grof.

Meng in een kommetje de helft van de chilisaus met het sap van 2-3 limoenen. Proef en breng evt. nog op smaak met zout.

Meng in een grote kom de helft van deze limoen-chilisaus met de groenten, kruiden en pinda’s/cashewnoten. Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout.

 

Bestrooi de biefstukken met zout en peper en wrijf ze in met olie.

Verhit een grillpan en gril de biefstukken om en om in een paar minuten, per kant, medium gaar.

Haal de biefstukken uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie even rusten.

Snij ze in plakjes en rangschik deze op een plank of schaal.

Bestrooi ze met wat gehakte pinda’s/cashewnoten en de achtergehouden kruidenblaadjes.

Serveer de salade en de overige limoen-chilidipsaus erbij.

De chilisaus die overblijft kan in de koelkast bewaard worden.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 5 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Zoete hete chilisaus

2 rode pepers, fijngehakt of in plakjes

2 tenen knoflook, fijngehakt

200 ml witte balsamicoazijn

100 ml water

100 g suiker

zout

 

Salade

175 g witte kool

1 bosje lente-uien

1 bos radijzen

1 winterpeen

1 avocado

1 bosje koriander

½ bosje munt

75 g pinda’s of cashewnoten

2-3 limoenen

500 g premium biefstuk

zout en peper

2 el zonnebloemolie

 

Extra benodigdheden: schone afsluitbare pot, grillpan, aluminiumfolie

Deel