Terug
Meatballs and veggies on a stick & spicy cocktail sauce
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 sjalot

2-3 tenen knoflook

100 g winterpeen

75 g witbrood (paar dagen oud)

1 bosje peterselie

500 g (biologisch) rundergehakt

1 tl mosterd

1 ei

50 ml melk

zout en peper

2 rode uien

2-3 gekleurde paprika’s

paar eetlepels olijfolie

 

Spicy cocktail sauce

1 el Griekse yoghurt of crème fraiche

1 el mayonaise

8 cherrytomaten

1 rode peper

 

Extra benodigdheden: metalen of houten spiesen, staafmixer of keukenmachine met kleine kom, barbecue of grillplaat, bakkwastje voor bestrijken

Bereiding
Meatballs and veggies on a stick & spicy cocktail sauce

Verwarm de oven voor op 200°C.

Pel en snij de ui en knoflook heel fijn. Maak de winterpeen schoon en snij deze in heel kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en peen tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.

Snij of scheur het brood in stukken en maal het tot kruim in de keukenmachine.

Pluk en hak de peterselieblaadjes fijn.

Meng in een kom het gehakt met het broodkruim, de gefruite groenten, mosterd, het ei, melk, peterselie, zout en peper.

Maak kleine gehaktballetjes, dek ze af en leg ze minstens een uur in de koelkast.

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snij de ui in stukken.

Rijg de gehaktballen en stukken paprika en ui aan spiesen.

Bestrijk de spiesen met wat olijfolie en rooster ze op de barbecue gaar.

Snij de tomaatjes en peper in stukken en pureer met de staafmixer of in de kleine kom van de keukenmachine. Meng met de mayonaise en yoghurt of crème fraiche. Breng de cocktailsaus op smaak met zout.

 

TIP: Gebruik je houten prikkers? Leg deze dan een uurtje in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue

 

Serveer de spiesen zo of lekker met wat knapperige salade op pita’s of bolletjes. 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 sjalot

2-3 tenen knoflook

100 g winterpeen

75 g witbrood (paar dagen oud)

1 bosje peterselie

500 g (biologisch) rundergehakt

1 tl mosterd

1 ei

50 ml melk

zout en peper

2 rode uien

2-3 gekleurde paprika’s

paar eetlepels olijfolie

 

Spicy cocktail sauce

1 el Griekse yoghurt of crème fraiche

1 el mayonaise

8 cherrytomaten

1 rode peper

 

Extra benodigdheden: metalen of houten spiesen, staafmixer of keukenmachine met kleine kom, barbecue of grillplaat, bakkwastje voor bestrijken

Deel