Terug
Porkchop sandwich met bbq-sauce
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 sjalotten

- 4 teentjes knoflook

- 1 chilipeper

- 4 el paprikapoeder

- 6 el rietsuiker

- scheutje zonnebloemolie

- 50 ml witte wijnazijn

- 4 el bbq-saus

- 4 el ketchup

- 1 el gladde mosterd

- 0,5 bosje tijm

- 1 el versgemalen zwarte peper

- 1 el zout

- 4 schouderkarbonades, dikker dan 1,5 cm

- 4 harde meergranen bolletjes

- 2 kropjes baby romaine

 

Extra benodigdheden: vijzel, blender, kernthermometer, grillplaat of bbq

Bereiding
Porkchop sandwich met bbq-sauce

Pel en snipper de sjalot. Pel en snij 3 teentjes knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij fijn. Meng de helft van de paprikapoeder, de helft van de rietsuiker, witte wijnazijn, sjalot, knoflook, chilipeper, bbq-saus, ketchup, mosterd en tijm in de blender tot een gladde saus. Voeg 200 ml water toe en verwarm de bbq-saus circa 30 minuten.

Stamp het paprikapoeder, de peper, de suiker, het zout en de rest van de  knoflook fijn in de vijzel. Smeer de karbonades in met de specerijen rub. Verwarm de grill of bbq voor en smeer deze in met wat zonnebloemolie. Gril de karbonades circa 8 minuten op hoog vuur. Laat de kerntemperatuur van de karbonade tot circa 65° C komen. Smeer de karbonades in met een deel van de saus vlak voordat ze van de grill gaan. Laat de karbonades een paar minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de karbonades op een broodje met wat baby romaine sla en extra saus.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 sjalotten

- 4 teentjes knoflook

- 1 chilipeper

- 4 el paprikapoeder

- 6 el rietsuiker

- scheutje zonnebloemolie

- 50 ml witte wijnazijn

- 4 el bbq-saus

- 4 el ketchup

- 1 el gladde mosterd

- 0,5 bosje tijm

- 1 el versgemalen zwarte peper

- 1 el zout

- 4 schouderkarbonades, dikker dan 1,5 cm

- 4 harde meergranen bolletjes

- 2 kropjes baby romaine

 

Extra benodigdheden: vijzel, blender, kernthermometer, grillplaat of bbq

Deel