Terug
Thaise viskoekjes met komkommerrelish
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 250 g kabeljauwfilet

- 250 g gamba’s met staart (schoongemaakt)

- 2 limoenen

- 1 el Thaise rode currypasta

- 2 el rietsuiker

- 3 el vissaus

- Snufje zout

- 1 ei

- ½ bosje koriander

- 50 g sperziebonen

- 5 el bloem

- Olie om in te frituren

 

Komkommerrelish:

- 2 el rietsuiker

- snufje zout

- 3 el rijstazijn

- 3 el water

- 1 komkommer

- 1 rode ui

- 1 chilipeper

- ½ bosje koriander

- ½ bosje munt

Bereiding
Thaise viskoekjes met komkommerrelish

Rasp de schil van de limoenen. Schep voor de viskoekjes alle ingrediënten behalve de sperziebonen en bloem in de keukenmachine en maal tot een gladde massa. Snij de sperziebonen in kleine stukjes en meng door het vismengsel. Meng ook de bloem door het vismengsel. Breng op smaak met zout en peper. Maak je handen nat en maak van ongeveer 2 eetlepels vismengsel, ronde platte koekjes, van ongeveer 5 cm doorsnede. Verwarm de frituurpan voor op 180° C en frituur de viskoekjes circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Pers de limoenen uit en giet het limoensap, 2 eetlepels suiker, zout, rijstazijn en water in een steelpannetje. Verwarm dit terwijl je goed roert zodat de suiker oplost. Laat de dressing daarna afkoelen. Snij de komkommer in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de chilipeper en snij fijn. Pluk de koriander en munt en snij fijn. Meng de komkommer, ui, chilipeper en koriander met de dressing.

Serveer de viskoekjes met de komkommerrelish.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 250 g kabeljauwfilet

- 250 g gamba’s met staart (schoongemaakt)

- 2 limoenen

- 1 el Thaise rode currypasta

- 2 el rietsuiker

- 3 el vissaus

- Snufje zout

- 1 ei

- ½ bosje koriander

- 50 g sperziebonen

- 5 el bloem

- Olie om in te frituren

 

Komkommerrelish:

- 2 el rietsuiker

- snufje zout

- 3 el rijstazijn

- 3 el water

- 1 komkommer

- 1 rode ui

- 1 chilipeper

- ½ bosje koriander

- ½ bosje munt

Deel