Terug
Lichte Aziatische kippenbouillon met zomergroenten, noedels en garnalen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

3 cm gember

2 limoenen

1 bos koriander

1 bos lente-uien

1 l kippenbouillon

250 ml kokoswater (uit blikje)

12 gamba’s met staart

200 g tuinbonen

100 g champignons

1 chilipeper

3 el vissaus

Bereiding
Lichte Aziatische kippenbouillon met zomergroenten, noedels en garnalen

Schil de gember en snij deze in plakjes. Was 1 limoen en snij een stuk groene schil eraf. Snij de stelen van de korianderbos. Was de lente-uien en snij zowel het witte als het groene deel in ringetjes.

Doe de kippenbouillon met het kokoswater, de gember, limoenschil, korianderstelen en het groene deel van de gesneden lente-uien in een pan. Breng aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 minuten trekken.

Bereid intussen de vulling voor:

Kook de garnalen gaar en pel ze. Was de tuinbonen en snij deze in ragfijne reepjes. Was de champignons en snij ze in dunne plakjes. Was de chilipeper en snij deze in ringetjes. Pluk de korianderblaadjes. Snij de limoenen doormidden en pers de vruchten uit.

Zeef de bouillon boven een pan, breng op smaak met de vissaus en 3-4 eetlepels limoensap. Verhit de bouillon goed.

Doe de garnalen, tuinbonen, het witte deel van de lente-uien, de champignons, chilipeper en korianderblaadjes in kommen en schenk de snikhete bouillon erover.

 

TIPS

Meer vulling? Voeg wat gekookte noedels toe aan de soep.

Variatie in vulling: spinazieblaadjes, fijngesneden witte kool, (kort voorgekookte) roosjes broccoli of gesneden paksoi.

 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

3 cm gember

2 limoenen

1 bos koriander

1 bos lente-uien

1 l kippenbouillon

250 ml kokoswater (uit blikje)

12 gamba’s met staart

200 g tuinbonen

100 g champignons

1 chilipeper

3 el vissaus

Deel