Terug
Geroosterde honing-sojascharrelkippenvleugels met gemberdipsaus
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Dipsaus

4 el rijstazijn

2½ el suiker

150 ml water

1 chilipeper

1 teen knoflook

2 cm gember

3 el vissaus

½ limoen

 

Kippenvleugels

2 tenen knoflook

2 cm gember

5 el Japanse sojasaus

2 el vissaus

4 el vloeibare honing

1 kg scharrelkippenvleugels

2-3 el sesamzaad

Bereiding
Geroosterde honing-sojascharrelkippenvleugels met gemberdipsaus

Dipsaus

Breng in een pan rijstazijn, suiker en water aan de kook. Zet het vuur uit zodra de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Pel de knoflook en hak fijn. Was de peper en snij deze fijn. Schil en rasp de gember. Knijp de limoen uit. Meng het azijnmengsel met de knoflook, peper, vissaus, geraspte gember en het limoensap.

 

Kippenvleugels

Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de gember. Meng in een flinke schaal of kom de sojasaus, vissaus, honing, knoflook, gember en 3 eetlepels van de dipsaus in een kom.

Leg de kippenvleugels in de marinade en laat ze een nacht marineren. Bewaar de marinade.

Rooster ze op de barbecue of in een hete oven ( op 200°C in 30-40 minuten) gaar. Bestrijk ze tijdens het roosteren met de marinade.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenvleugels met sesamzaad.

Serveer de overige dipsaus bij de geroosterde kippenvleugels.

 

TIP

Lekker als hoofdgerecht met jasmijnrijst en geroerbakte groenten of serveer de kippenvleugels met dipsaus als snack.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Dipsaus

4 el rijstazijn

2½ el suiker

150 ml water

1 chilipeper

1 teen knoflook

2 cm gember

3 el vissaus

½ limoen

 

Kippenvleugels

2 tenen knoflook

2 cm gember

5 el Japanse sojasaus

2 el vissaus

4 el vloeibare honing

1 kg scharrelkippenvleugels

2-3 el sesamzaad

Deel