Terug
Laab Kai (op Thaise wijze gekruid kipgehakt) in slablaadjes met jasmijnrijst
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

450 g kipfilet

250 ml kippenbouillon

1 sjalot

1 bos lente-uien

½ bos munt

½ bos koriander

3 el vissaus

1 chilipeper

1-2 limoenen

3 tl suiker

200 g jasmijnrijst

4 el (gezouten) pinda’s

2 kropjes Romana sla

 

Extra benodigdheden: keukenmachine

Bereiding
Laab Kai (op Thaise wijze gekruid kipgehakt) in slablaadjes met jasmijnrijst

Maal de kip tot gehakt in de keukenmachine.

Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook. Voeg het kipgehakt toe en kook tot de kip gaar en de bouillon verdampt is.

Pel de sjalot en snipper deze fijn. Was de lente-uien en snij het witte deel fijn. Pluk de munt- en korianderblaadjes, houd wat blaadjes achter voor garnering en snij de rest fijn.

Was de chilipeper en snij deze in ringetjes. Verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten.

Snij de limoen(en) doormidden en pers de vrucht(en) uit. Breng het kipgehakt op smaak met de vissaus, circa 6 eetlepels limoensap en de suiker. Schep de sjalot, lente-uien, kruidenblaadjes en helft van de chilipeper erdoor.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Hak de pinda’s.

Was de slakropjes. Trek de bladeren los en leg ze op een grote schaal. Schep wat rijst en kipgehakt in de slablaadjes. Bestrooi met de gehakte pinda’s, overige chilipeper en kruidenblaadjes.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

450 g kipfilet

250 ml kippenbouillon

1 sjalot

1 bos lente-uien

½ bos munt

½ bos koriander

3 el vissaus

1 chilipeper

1-2 limoenen

3 tl suiker

200 g jasmijnrijst

4 el (gezouten) pinda’s

2 kropjes Romana sla

 

Extra benodigdheden: keukenmachine

Deel