Terug
Hertenstoof met geroosterde aardappelen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 180 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 kleine winterpeen

2 uien

4 teentjes knoflook

¼ knolselderij

750 g herten poulet

2 el bloem

100 g roomboter

1 bosje tijm

1 bosje rozemarijn

1 el kaneel

200 ml rode port

2 el rode balsamicoazijn

1 l wildfond

2 sneetjes ontbijtkoek

Zout en versgemalen peper


Voor de aardappelen:

800 g La Ratte aardappelen
60 ml olijfolie
Zout

 

Bereiding
Hertenstoof met geroosterde aardappelen

Schil en snij de wortel in stukjes. Pel de uien en snij in stukjes. Pel en snij de knoflook fijn. Verwijder de schil van de knolselderij en snij de knolselderij in dobbelstenen van circa 1 centimeter. Bestrooi de herten poulet met zout en versgemalen zwarte peper en bestuif met bloem.

Smelt de boter in een stoof- of braadpan en laat uitbruisen. Voeg het vlees toe en bak in circa 4 minuten rondom bruin. Voeg alle groente toe en laat circa 2 minuten op hoog vuur meebakken. Voeg de kruiden en specerijen toe. Blus af met rode port en balsamicoazijn en breng aan de kook. Voeg de wildfond toe en laat de hertenstoof op laag vuur, circa 3 uur stoven tot het vlees zacht is. Voeg zodra het vlees gaar is, de ontbijtkoek verkruimeld toe om de saus te binden.

Voor de aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Halveer grote exemplaren. Kook ze in 15-20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat even droogstomen.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de aardappelen in een ovenschaal en prak of stamp ze heel lichtjes. Bestrooi met zout en sprenkel er olijfolie over. Rooster de aardappelen mooi goudbruin en crispy in de hete oven, gebruik eventueel de ovengrill.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 180 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 kleine winterpeen

2 uien

4 teentjes knoflook

¼ knolselderij

750 g herten poulet

2 el bloem

100 g roomboter

1 bosje tijm

1 bosje rozemarijn

1 el kaneel

200 ml rode port

2 el rode balsamicoazijn

1 l wildfond

2 sneetjes ontbijtkoek

Zout en versgemalen peper


Voor de aardappelen:

800 g La Ratte aardappelen
60 ml olijfolie
Zout

 

Deel