Terug
Worteltaart met hazelnoten en rozijnen
Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 80 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

boter om in te vetten
200 g bloem + extra voor bestrooien bakvorm
120 g hazelnoten
300 g winterpeen
185 ml zonnebloemolie
185 g (riet)suiker
snuf zout
3 eieren
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
100 g rozijnen
250 g roomkaas
40 g poedersuiker
scheutje sinaasappelsap

Extra benodigdheden: bakvorm doorsnede 22 cm, handmixer, beslagkom, zeef, spatel, paletmes.

Bereiding
Worteltaart met hazelnoten en rozijnen

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de bakvorm in met boter en bestrooi de binnenkant met een dun laagje bloem.
Rooster de hazelnoten goudbruin in de oven of in een droge koekenpan. Hak de helft van de noten grof. Bewaar de andere helft van de noten voor garnering. Schil en rasp de winterpeen.
Mix in een beslagkom de olie met de suiker en het zout. Mix één voor één de eieren erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag. Spatel de geraspte wortelen, de gehakte hazelnoten en rozijnen erdoor. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak de worteltaart in circa 1 uur gaar. Laat de taart volledig afkoelen.
Mix, voor de topping, de roomkaas met de poedersuiker door elkaar. Breng op smaak met een scheutje sinaasappelsap. Verdeel het roomkaasmengsel over de taart en strijk het uit met behulp van een paletmes. Garneer de taart met de rest van de geroosterde hazelnoten.

Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 80 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

boter om in te vetten
200 g bloem + extra voor bestrooien bakvorm
120 g hazelnoten
300 g winterpeen
185 ml zonnebloemolie
185 g (riet)suiker
snuf zout
3 eieren
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
100 g rozijnen
250 g roomkaas
40 g poedersuiker
scheutje sinaasappelsap

Extra benodigdheden: bakvorm doorsnede 22 cm, handmixer, beslagkom, zeef, spatel, paletmes.

Deel