Terug
Hamburgers
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

600 g biorundergehakt 

¼ tl knoflookpoeder

Zout en peper

6 hamburgerbroodjes

olie of boter om in te bakken

Topping naar keuze 

 

Extra nodig: aluminiumfolie, grillpan

Bereiding
Hamburgers

Doe het rundergehakt met knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Meng het kort door elkaar en vorm 6 hamburgers van het gehaktmengsel. Druk met je duim een deukje in het midden van de hamburger, zo trekt de hamburger niet bol tijdens het bakken. 

Bak de hamburgers in een scheutje olie of klontje boter 3-5 minuten per kant. Laat de hamburgers even rusten onder aluminiumfolie. Snij de hamburgerbroodjes open en rooster ze in de grillpan of koekenpan, totdat de snijkant licht verkleurd is. Beleg de hamburgers met een topping naar keuze.

 

TIP:

Een “deukje” in het midden van de hamburger voorkomt bol trekken tijdens het bakken. 

Kneed het gehaktmengsel niet te lang, daarvan wordt de hamburger compact en minder sappig.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

600 g biorundergehakt 

¼ tl knoflookpoeder

Zout en peper

6 hamburgerbroodjes

olie of boter om in te bakken

Topping naar keuze 

 

Extra nodig: aluminiumfolie, grillpan

Deel